Επιλογή Σελίδας

Ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ) ενημερώνει ότι επιστολή που στάλθηκε από τις ηγεσίες των Συντεχνιών της ΑΗΚ προς τον έντιμο Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας είναι ατεκμηρίωτη, στερείται νομιμότητας και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Συνεπώς ο ΔΣΜΚ απορρίπτει τους ισχυρισμούς των Συντεχνιών της ΑΗΚ για παραβίαση της νομοθεσίας και όσα άλλα αβάσιμα καταλογίζονται στα πλαίσια της εν λόγω επιστολής. Τονίζεται ότι, παρά την έντονη και ανοίκεια πρόκληση των ηγεσιών των Συντεχνιών, ο ΔΣΜΚ δεν θα τις ακολουθήσει στον κατήφορο που έχουν επιλέξει σε μια χρονική συγκυρία που η Κύπρος διέρχεται μια από τις χειρότερες κρίσεις στη σύγχρονη ιστορία της. Οι καιροί είναι τόσο κρίσιμοι που ο ΔΣΜΚ, με αίσθημα πλήρους ευθύνης και σε αρμονική συνεργασία με τους υπόλοιπους θεσμούς στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, θα αναλώσει όλες του τις δυνάμεις για την επαρκή αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και δεν θα εμπλακεί σε ανούσια και αντιπαραγωγική αντιπαράθεση με τις ηγεσίες των Συντεχνιών της ΑΗΚ που αυτή τη χρονική στιγμή μόνο καταστροφικές υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει στον τόπο.

Εκείνο όμως που αναδεικνύεται αναμφίβολα από την επιστολή των ηγεσιών των Συντεχνιών της ΑΗΚ είναι η δυνατότητα, εάν το θεωρήσουν σκόπιμο, να χρησιμοποιήσουν το προσωπικό της ΑΗΚ που εργάζεται στον ΔΣΜΚ για να δημιουργήσουν εργασιακή κρίση με αποτέλεσμα την πρόκληση τεράστιας αναστάτωσης στην εύρυθμη λειτουργία του ΔΣΜΚ. Η λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα είναι η πάγια θέση του ΔΣΜΚ για την τάχιστη και χωρίς καθυστερήσεις προώθηση της πλήρους ανεξαρτητοποίησης του ΔΣΜΚ, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις επερχόμενες προκλήσεις με κορυφαίο γεγονός τη λειτουργία της Ανταγωνιστικής Αγοράς Ηλεκτρισμού.

Σε συνάρτηση με τα πιο πάνω, ο ΔΣΜΚ διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να εκτελεί τις αρμοδιότητές του με ευσυνειδησία και επαγγελματισμό, ώστε ο κύπριος καταναλωτής να απολαμβάνει το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας κάτω από συνθήκες ασφάλειας, αξιοπιστίας και οικονομίας.

Font Resize