Επιλογή Σελίδας

Ενόψει της έναρξης της 3ης Δοκιμαστικής Λειτουργίας της ΑΑΗ και σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής ανακοίνωσης, ημερομηνίας 3 Ιουνίου 2024 , με θέμα «Έναρξη περιόδου εξέτασης αιτήσεων για ένταξη στην 3η Δοκιμαστική Λειτουργία της Ανταγωνιστικής Αγοράς Ηλεκτρισμού», ο ΔΣΜΚ υπενθυμίζει τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα ότι η παραλαβή και η επεξεργασία των αιτήσεων είναι σε εξέλιξη.

Ο ΔΣΜΚ συστήνει την έγκαιρη υποβολή των αιτήσεων, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες της διαδικασίας ένταξης πριν από την αναμενόμενη έναρξη της Δοκιμαστικής Λειτουργίας, την 1η Ιανουαρίου 2025. Με την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας θα διασφαλιστεί η συμμετοχή των αιτούμενων προσώπων στη δοκιμαστική λειτουργία και στην Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού.

Κατά τη δοκιμαστική λειτουργία, τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να εξοικειωθούν με τη χρήση του Συστήματος Διαχείρισης της Αγοράς (MMS), να ελέγξουν τη διεπαφή του MMS με δικά τους συστήματα, να λαμβάνουν εκκαθαρίσεις με τον οικονομικό αντίκτυπο της συμμετοχής τους στην ΑΑΗ, να επιλύσουν τυχόν προβλήματα και επομένως να καταστούν έτοιμα για ενεργή και απρόσκοπτη δραστηριοποίηση στην ΑΑΗ. Σημειώνεται ότι η δοκιμαστική λειτουργία θα πραγματοποιηθεί με πλήρη προσομοίωση της ΑΑΗ, χωρίς ωστόσο να εκτελούνται πραγματικές οικονομικές δοσοληψίες.

Καταληκτικά, οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και θα ακολουθείται σειρά προτεραιότητας για την εξέτασή τους με βάση το χρόνο υποβολής τους. Τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα μπορούν να αποταθούν στην Οδηγία ΟΔ-ΔΑ-04-2024 για επεξήγηση της διαδικασίας ένταξης, να εφοδιαστούν με τα σχετικά έντυπα της αίτησης και να βρουν σχετικό ενημερωτικό υλικό στην ιστοσελίδα του ΔΣΜΚ. Τυχόν ερωτήσεις/διευκρινίσεις επί της διαδικασίας θα πρέπει να αποστέλλονται με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση [email protected].

Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου